maandag 29 oktober 2007

Aanbevolen misdaadboeken

-

1. Titel: De eetclub
Auteur: Saskia Noord http://www.saskianoort.nl/
Aantal blz. : 239
korte samenvatting: De hoofdpersoon is Karen. Haar probleem is dat ze er niet van overtuigd is dat Evert en Hanneke zelfmoord hebben gepleegd, maar dat er meer achter zit. En dan gaat ze op zoek naar de dader(s).
Eigen mening: wel spannend
Waarom?: Het was best onvoorspelbaar en er gebeurde steeds nieuwe dingen.

2. Titel: Fotofinish
Auteur: Jac. Toes http://www.jactoes.nl/
Aantal blz. : 125
Korte samenvatting: Het gaat over Stan die achtervolgd wordt door een oude vriend die hem probeert te vermoorden. Hij verzint allerlei dingen, maar het lukt niet. Uiteindelijk wordt Stan erin geluisd door zijn oude vriend en eigen vrouw.
Eigen mening: Ik vind het een mooi en spannend boek.
Waarom?: Er gebeurt telkens iets wat je niet verwacht, het is dus niet voorspelbaar. En het boek blijft spannend tot het laatste moment.

3. Titel: De verre moordenaar
Auteur: Aad van den Heuvel http://nl.wikipedia.org/wiki/Aad_van_den_Heuvel
Aantal blz. : 250
Korte samenvatting: Het gaat over een jongen die na een tijd vermoordt wordt. Een man, genaamd Maarten, onderzoekt de zaak en denkt dat ene Stef het heeft gedaan. Het blijkt dat de dader in een ander land zit en Maarten gaat er achter aan. Later blijkt dat de moordenaar iemand anders was, iemand die Maarten goed kende.
Eigen mening: Een spannend boek, maar wel heel moeilijk.
Waarom?: Omdat er veel spannende stukken in voorkomen waardoor je aandacht bij het boek blijft. Maar de schrijver vertelde wel met moeilijke woorden, dus daarom vind ik het boek ook moeilijk.


4. Titel: Rebecca
Auteur: Felix Thijssen http://www.felixthijssen.com/
Aantal blz. : 261
Korte samenvatting : De vader van Rebecca gaat samen met zijn zoon een eigen kwekerij beginnen, maar in de nacht dat ze hun eerste grote klant gaan ontmoeten, word het lijk van Roelof op een treinspoor gevonden. Het is nog onduidelijk of het zelfmoord of moord is, maar na het overlijden van haar vader, wordt Rebecca verkracht en ze heeft veel problemen.
Eigen mening: Ik vond het wel een leuk boek.
Waarom?: Er zit veel spanning in het boek. En daarom wilde ik het boek in een keer uitlezen.


5. Titel: De Kroongetuige
Auteur: Maarten ’t Hart http://nl.wikipedia.org/wiki/Maarten_
Aantal blz.: 212
Korte samenvatting: Thomas wordt verdacht van de moord op Jenny. Wanneer er een dood lijk in het laboratorium wordt gevonden, blijkt het Jenny niet te zijn. Thomas zijn vrouw zoekt alles uit en komt erachter dat haar man niet schuldig is. Jenny is gevlucht met Robert.
Eigen mening: een leuk, maar ook raar boek.
Waarom?: Het was spannend en dat bleef het ook. Steeds kwamen ze dichter bij de oplossing, en als je denkt dat ze het hadden, bleek dat er toch nog meer aan de hand was. Het was wel raar omdat het hele verhaal ging over dat Thomas schuldig was op de moord van Jenny, maar uiteindelijk was Jenny met Robert gevlucht, die het hele verhaal niet is voorgekomen.


6. Titel: Pablo Escobar
Auteur: Nico Verbeek
Aantal blz. : 252
Korte samenvatting: De Colombiaanse Pablo Escobar was tot aan zijn dood de grootste en rijkste crimineel ter wereld. De dingen waar zijn leven om draaide waren drugshandel, macht en geweld: rechters, journalisten, politieagenten, politici, concurrenten en onschuldige mensen werden vermoord. Maar Escobar werd ook door velen gezien als de Robin Hood van Medellin.
Eigen mening: Het is een spannend boek.
Waarom?: Je gedachte blijft constant bij het boek en er gebeurt heel veel.


7. Titel: Tweestrijd
Auteur: Rene Appel http://www.reneappel.nl/
Aantal blz. : 278
Korte samenvatting: Manon word aangerand door een man. Ze wordt gered door een vreemde jongen; Roy. Roy steelt auto’s samen met Frank. Na een tijdje krijgen Manon en Roy iets samen en gaat Manon bij Roy wonen. Manon weet niets van de zaken van Roy, ze denkt dat hij werkt in de autohandel. Na een tijdje komt roy in de problemen.
Eigen mening: Het is een leuk boek en heel erg spannend.
Waarom?: Het boek heeft veel spanning en er gebeuren veel verschillende dingen dan blijf je het leuk vinden om het boek uit te lezen.


8. Titel: Nieuwe buren
Auteur: Saskia Noort http://www.saskianoort.nl/
Aantal blz. : 277
Korte samenvatting: Het boek begint met een cursief gedrukte vertelling van een werknemer in De Kempervennen, het vakantiebungalowpark van Center Parcs in de buurt van Valkenswaard. Hij brengt elke ochtend verse broodjes, maar de broodjes van de vorige dag hangen nog aan de buitendeur. Hij wil al weggaan, als hij plotseling een klein kind onverzorgd door de kamer ziet kruipen. Hij gaat naar binnen en ziet dat het kind bijna uitgedroogd en dood is. Dan belt hij vanuit de bungalow de politie. Wanneer die arriveert, merken de agenten dat er vier lijken in de bungalow liggen. Twee vrouwen en twee mannen. Een pistool ligt naast een van de mannen op de grond.
Eigen mening: Heel spannend en heel pakkend geschreven.
Waarom?: Omdat je door wil blijven lezen tot dat het boek uit is.

9. Titel: Terug naar de kust
Auteur: Saskia Noort http://www.saskianoort.nl/
Aantal blz.: 244
Korte samenvatting: Maria wordt bedreigd door haar ex-man, in ieder geval dat denkt ze. Nadat ze van hem gescheiden is en een abortus heeft ondergaan ontvangt ze dreigbrieven van een anonieme afzender. Ze vlucht naar haar zus Ans, waar ze na een tijd een rare ontdekking doet.
Eigen mening: Het is een onvoorspelbaar mooi boek
Waarom?: Telkens als je denkt dat je weet wie de dader is gebeurd er iets waardoor je het niet meer zeker weet.

10. Titel: Afgunst
Auteur: Saskia Noort http://www.saskianoort.nl/
Aantal blz.: 95
Korte samenvatting: In de proloog ontvangt Thomas, een televisiepresentator, een bericht op zijn palmtop waarbij hij beelden ziet van zijn minnares Susan. Ze zegt tegen hem dat zij is ontvoerd en dat de ontvoerders een losgeld willen hebben. In het bericht dat voor haar man Dave bestemd is, doet ze een oproep geen politie te waarschuwen. In de proloog wordt duidelijk dat Susan en Thomas een relatie buiten hun huwelijk hebben: ze spreken na hun werk af in restaurants en motels.
Eigen mening: Het was wel een spannend boek en leuk om te lezen.
Waarom?: Er zijn spannende stukken en dan lees je het ook liever.